Knižná novinka Príbehy pre potešenie duše a októbrový Rebrík z vydavateľstva Don Bosco

Nádherná a výnimočná kniha Príbehy pre potešenie duše z Vydavateľstva DON BOSCO

Vydavateľstvo DON BOSCO vydalo bohato ilustrovaný výber úsmevných aj dojímavých príbehov od obľúbeného talianskeho spisovateľa Bruna Ferrera s krásnymi ilustráciami slovenskej výtvarníčky Lenky Javorskej pod názvom Príbehy pre potešenie duše. Táto výberová kniha obsahuje krátke príbehy zakončené malou myšlienkou. Príbehy sú ako tabletky duchovnej múdrosti. Stačí jedna na deň. Po prečítaní nikto nemôže zostať tým, kým bol.

Kniha má pevnú väzbu s plnofarebnými ilustráciami a má 160 strán. Viac o knižnej novinke nájdete po kliknutí sem. Príbehy pre potešenie duše odporúčame aj ako mimoriadne hodnotný darček. Bruno Ferrero je salezián kňaz a autor desiatok kníh s príbehmi na zamyslenie. Má 73 rokov, narodil sa v talianskom mestečku Villarbasse. V minulosti bol aj riaditeľom vydavateľstva ELLEDICI.

 

Októbrový Rebrík zaostruje na misie

 Téma októbrového čísla hľadá odpoveď na otázku Čo sú misie? Kto iný môže o tom lepšie porozprávať, ako sv. Terezka Ježiškova, patrónka misií? Čitateľom porozpráva o tom, ako sa stala patrónkou misií, ale aj o tom, čo sú misie, odkedy existujú a kto patril k prvým misionárom. Nakoniec ukáže deťom, že aj ony sa môžu stať misionármi. Ako? To už neprezradíme – prečítate si to v Rebríku na strane 2 – 3.

 

Tomu, komu sa chce vydať na cestu dobrých činov a chce sa aj zahrať, príde vhod stolová hra v strede Rebríka s názvom Cesta dobročinov. Okrem zábavy ponúka veľa námetov, kde a ako môžeme konať dobro počas celého dňa. Ak sa niekto z čitateľov naozaj rozhodne celý október robiť niečo dobré, môže tak hneď konať. Stačí, ak sa rozhodne vziať vážne VÝZVU MESIACA, ktorou je Októbrová TAJNÁ misia na strane 23. Každý čitateľ Rebríka sa môže zapojiť aj do októbrovej kampane eRka Detský čin pomoci. Viac sa o nej možno dočítať na 25. strane v článku Milovať budeš…

 

Ako žijú misionári? Čo robia celý rok na misii? Ako prežívajú tradičné sviatky v netradičných podmienkach? Odpovede dáva Marko, ktorý so svojimi rodičmi prežil 6 týždňov na misii v Jakutsku na Sibíri. Misiu tu majú na starosti Saleziáni dona Bosca, pričom šiesti bratia sú zo Slovenska. Nenechajte si ujsť fotoreportáž Misia v Jakutsku na strane 28 – 29. Rebrík si môžete objednať na eshope Vydavateľstva DON BOSCO www.donbosco.sk, cez stránku časopisu www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 0910 777 587.

 

Katarína Jantáková a Peter Novák, Vydavateľstvo DON BOSCO