Po roku majú saleziáni opäť jedného novokňaza

(Humenné, 28. júna 2021) – Novokňaz don Peter Boško (37) prijal kňazskú vysviacku a slávil svoju primičnú svätú omšu v rodnom Humennom v Kostole svätých košických mučeníkov. Vkladaním rúk a konsekračnou modlitbu ho vysvätil v sobotu 26. júna Mons. Vladimír Fekete. V nedeľu slávil potom don Peter Boško svoju primičnú svätú omšu, na ktorej bol slávnostným kazateľom don Slávko Švihra.

 

Novokňaz Peter Boško pochádza z Humenného, kde aj spoznal saleziánov. „Ihneď ho oslovilo priateľstvo, veselosť, otvorenosť a rodinný duch,“ zaznelo v čítaní jeho životopisu pred obradom vysviacky. Po absolvovaní vysokoškolského štúdia manažmentu a roku práce vstúpil do saleziánskeho noviciátu. Prvé rehoľné sľuby zložil v roku 2012. Svoju saleziánsku asistenciu prežil medzi študentmi na Strednej odbornej škole sv. Jozefa Robotníka v Žiline ako vychovávateľ na internáte a tam sa teraz, po skončení štúdií teológie ako novokňaz aj vracia. Záznam online prenosu z kňazskej vysviacky nájdete TU.

 

Nášmu novokňazovi blahoželáme, vyprosujeme hojnosť Božích milostí a pomoc a ochranu Panny Márie pre jeho saleziánske kňazské pôsobenie.

 

rhsdb

Foto: Tomáš Krško

Zdroj: saleziani.sk