Nová provinciálna rada saleziánov spolupracovníkov bola zvolená na Kongrese

V sobotu 19. 6. 2021 sa uskutočnil v Žiline odložený Kongres PR ASC. Optimista by povedal, že Kongres prebiehal za krásneho slnečného počasia, pesimista, že v úmornom teple. Nech už je náš pohľad na počasie akýkoľvek, bol to určite zážitok na celý život. Tričká, košele s krátkym rukávom, kraťasy, letné šaty, a nezabudnuteľné dámske letné klobúčiky bol dress code tohtoročného Kongresu.

 

V pamäti nám zostane aj návšteva biskupa don Vladka Feketeho a jeho príhovor počas sv. omše, ktorú celebroval na začiatku nášho Kongresu. To, k čomu sme sa zišli v prvom rade, boli voľby do PR ASC. Tie sa mali uskutočniť už vo februári tohto roku, no zo známych príčin museli byť odložené.

 

Približne o 16. 00, keď teploty stále neklesali pod 30 stupňov, bola zvolená nová PR ASC. Môžete ju vidieť na titulnej fotografii, v zložení zľava: Peter Kertys ( BA Daliborko), Andrej Havlík (Trnava), Katka Pisarčíkova (Námestovo), Peter Harčar (Bardejov), Marta Falisová Jacková (Michalovce),  provinciálny koordinátor Peter Kvas ( Zvolen), Martina Chvostálová (Trnava), Ján Bačišin ( Humenné), Stanislav Mihalovič (BA Miletičova), Štefan Orkuty (Košice). Viac foto z akcie si pozrite tu.

 

Peter Soroka, ASC

Zdroj: ascslovakia.sk