Od sviatku Márie Pomocnice sa otvorili aj brány strediska v Banskej Bystrici. Čo majú nové? Čítajte!

Uplynulé dni v srdci Slovenska boli už s príchuťou uvoľňujúcich sa opatrení a nejeden člen saleziánskej komunity v kútiku srdca túžil po ružovej farbe. Dočkali sa aj tí „barby nepozitívni,“ a tak sa od sviatku Panny Márie Pomocnice otvorili aj brány strediska, síce s obmedzeniami, ale bez zoomu.

 

Slávnosť Panny Márie bola v kostole ešte obmedzená metrami štvorcovými, no mládežnícky deviatník na instagrame frčal cez livestream bez obmedzení. Zvlášť nás tešilo s akým nasadením a nadšením sa do jeho realizácie vložili samotní mladí. Vyvrcholením deviatníka sa na slávnosť don Boscovej Učiteľky saleziánska rodina rozrástla aj o tri členky Združenia Márie Pomocnice (ADMA), ktoré počas slávnostnej sv. omše zložili svoje prísľuby.

 

Orientačné dni bežia v týchto dňoch na plné obrátky a od mája pri návrate žiakov do škôl ponúkali tzv. adaptačné dni pre triedy, ktoré strávili doma pri dištančnom vzdelávaní dlhé mesiace. V posledný májový štvrtok sa uskutočnilo v poradí už siedme a zároveň posledné Rodičko v tomto školskom roku. Tento projekt trafil klinec po hlavičke. Dosvedčuje to veľký záujem zo strany rodičov, učiteľov aj vychovávateľov. Tí chcú byť blízko mladým a rozumieť ich svetu aj ťažkostiam, s ktorými sa stretávajú. Viac o tom, ako Rodičko vnímajú samotní rodičia, sa môžete dočítať aj TU.

 

S pribúdajúcimi svetlejšími odtieňmi covidautomatu už s nádejou hľadíme na letné mesiace. Rozbiehajú sa prípravy letných aktivít a táborov. Po dlhých mesiacoch online je to ako sen.

 

merygregy