Saleziánky oslávili Deň vďačnosti s témou V sieti za kultúru života

Saleziánky oslavovali sviatok vďačnosti. Každoročne na celom svete, kde má Inštitút FMA svoje komunity sestier, vyjadrujú vďaku generálnej predstavenej, matke Yvonne Reungoat, ale i sebe navzájom.

 

Deň vďačnosti sa oslavoval 25. apríla. Miestom bolo tentokrát sídlo Pápežskej fakulty výchovných vied “Auxilium,” ktorú saleziánky v Ríme vedú. Doobeda bola slávnostná liturgia, ktorej predsedal hlavný predstavený saleziánskej rodiny don Ángel Fernández Artime SDB. O 16,00 hodine sa vysielal online program, do ktorého sa mohli zapojiť všetci sledovatelia. V rámci programu bola krátka dokrútka videí, v ktorých 5- 9 ročné deti z celého sveta hovorili, čo pre nich znamená život. Do výberu sa dostal aj Gabriel Peško zo Slovenska. Pozrite si v čase 42:33, čo pre Gabka z Dolného Kubína znamená život. Vo videu uvidíte aj celý program.

 

 

Počas prípravy, ale aj už prebiehajúcej oslavy, mohli sestry, mladí i celá saleziánska rodina vyjadriť matke Yvonne vďaku. Všetky odkazy si môžete pozrieť na stránke festadelgrazie.org.

 

Na Slovensku sestry saleziánky Deň vďačnosti, kvôli pandemickým opatreniam, oslavovali v komunitách. S vďakou mysleli nielen na generálnu predstavenú, Matku Yvonne, ale aj na svoju provinciálnu predstavenú, sestru Moniku Skalovú, na direktorky- predstavené komunít, ale aj na seba navzájom, na každú jednu sestru. Viaceré komunity zabezpečili prekvapenie pre provinciálku Moniku v podobe kytice kvetov alebo chutných makroniek, či iných milých drobností.

 

Dagmara Čepelová FMA