Islam a adorácia Eucharistie? Boh oslovuje ľudí! prečítajte si zážitok sestry Maji…

Počas môjho pobytu v Nemecku som mala možnosť stretnúť sa s mnohými ľuďmi, aj keď komunikačne dosť obmedzene. Jednou z nich bola aj jedna pani profesorka, ktorá prednáša islamskú alebo arabskú kultúru na univerzite v Mníchove. Keďže pochádzala zo Španielska, celkom dobre sme si rozumeli aj v taliančine. Ako sama tvrdila, táto kultúra je jej veľmi blízka a má ju rada.

 

Všetko by bolo v poriadku, len mi nešlo do hlavy, čo robí na stretnutí adoračnej skupiny ľudí. V Benediktbeuerne totiž funguje adoračné spoločenstvo, ktoré pred niekoľkými rokmi založil miestny salezián, profesor (teraz je už biskupom). Každý týždeň majú 24 hodinovú adoráciu, pri ktorej sa títo členovia spoločenstva striedajú, ale nielen oni, je to otvorené pre všetkých. Tak som sa jej opýtala, ako sa tu, do tohto spoločenstva dostala.

 

Nešlo mi to celkom do kopy, islam a adorácia. Jednoducho hľadala niečo, čo ju vnútorne naplní. Dopočula sa o tomto mieste, tak tu prišla. Ako sama hovorila, po prvej návšteve, adorácii, pocítila nesmierny pokoj, niečo, čo ešte nezažila. Tak sa tu začala vracať, a vôbec jej nevadilo, že býva 40 km odtiaľto. Našla niečo, čo jej život začalo napĺňať, prinieslo svetlo a pokoj. Takto postupne sa stala aj členkou spoločenstva. Pre mňa osobne to bol silný zážitok, ako Boh oslovuje ľudí a aká sila je v živej prítomnosti Boha v Eucharistii.

 

sestra Mária Snopková