Saleziánky na celom svete sa modlia za Mjanmarsko

Rím (Taliansko). Počas Veľkého týždňa kedy si pripomíname obetu Ježiša Krista ukrižovaného z lásky k nám, sa saleziánky na celom svete zjednotia v spoločnej modlitbe. V stredu 31. marca o 15 hodine spoločná modlitba svätého ruženca bude mať úmysel vyprosiť pre obyvateľov Mjanmarska a pre celú krajinu mier a sociálnu stabilitu.

 

Dramatická situácia, ktorú populácia Mjanmarska naďalej zažíva, má silné dôsledky. Týkajú sa slobody ľudí, ich každodennej činnosti, poslania Cirkvi, a aj komunít saleziánok. Spolu s  pápežom Františkom „aj my kľačíme na uliciach v Mjanmarsku. Chceme vo svojich srdciach a vo svojich modlitbách, predložiť túžbu po mieri a spravodlivosti tohto ľudu. Byť solidárne s našimi sestrami v Mjanmarsku. Sestry si pre tento deň vybrali ako prameň nádeje, slovo svätého Pavla: Pán je verný a On vás posilní a ochráni (2Tes 3,3),“ píše predstavená Interinšpektoriálnej konferencie pre východnú Áziu (CIAO).

 

Interinšpektoriálna konferencia pre východnú Áziu (CIAO), organizuje a animuje modlitbu svätého. V spolupráci s Inštitútom saleziánok, ktorý je prítomný na 5. kontinentoch, bude modlitbu ruženca sprevádzať aj zdieľané svedectvo 5. mjanmarských saleziánskych komunít. Týmto spôsobom chcú sestry vyjadriť duchovnú blízkosť a solidaritu obyvateľom Mjanmarska. Online vysielanie 31. marca o 15,00 hodine, môžete sledovať na: fbsaleziankyPhilippinesPapuaNewGuinea.

 

Nech sa modlitba dotkne sŕdc tých, ktorí nesú zodpovednosť v krajine. Nech sa úprimne dajú do služieb spoločného dobra. Nech podporujú sociálnu spravodlivosť a národnú stabilitu pre harmonické demokratické spolužitie.

 

Preložila a upravila Anna Jaňáková

Zdroj: cgfmanet.org