Doprajte si čas, načerpajte z pôstnej ponuky a z marcového rebríka Vydavateľstva DON BOSCO

Saleziánske Vydavateľstvo DON BOSCO pripravilo na tento pôstny čas výber knižných titulov, ktoré môžu poslúžiť pre načerpanie duchovnej sily, inšpiráciu a povzbudenie v príprave na Veľkú noc. Viac informácií o knihách a možnosti objednania nájdete tu: https://www.donbosco.sk/obchod/postna-ponuka

 

V ponuke sú tituly s pôstnou tematikou, modlitby, príbehy osobného obrátenia, detské knihy a publikácie na aktivity počas pôstu, ale aj knihy o svätých či romány s nevšedným pohľadom na každodenný život.

 

V rámci širšej ponuky by sme radi dali do pozornosti tituly: Duša Kristova, Na krížovej ceste s tebou, Od popolca k Aleluja, Sila odpustenia, Kde je Boh vo svete koronavírusu?, Žiarivá temnota noci, Žasnime či Vojna bohov. Veríme, že Vás knihy z Vydavateľstva DON BOSCO (www.donbosco.sk) oslovia. Budeme radi, ak našu ponuku využijete. Prajeme požehnaný pôstny čas.

 

Pôstne obdobie s marcovým Rebríkom ponúka tému: CHLIEB NÁŠ KAŽDODENNÝ

 Vstúpili sme do pôstu. Téma marcového Rebríka – CHLIEB NÁŠ KAŽDODENNÝ – rozdeľuje Modlitbu Pána na „kúsky chleba“, ktoré nám i ľuďom okolo nás pomôžu nasýtiť sa. Sedem prosieb modlitby Otče náš približujeme deťom formou im blízkou, aby si ich dokázali uvedomovať počas prežívania rozličných okamihov a situácií každého dňa. Čo znamená odpustiť? Túto otázku rozoberá rubrika Cesta lásky. Prostredníctvom komiksového príbehu, úvah a drobných úloh môžu deti premýšľať nad tým, čo znamená odpustiť sedemdesiatsedem ráz.

 

K pôstu neodmysliteľne patrí aj krížová cesta. Pre deti sme pripravili modlitbu krížovej cesty, ktorú si môžu rozstrihať na jednotlivé kartičky. Tie sa jednoducho držia v ruke a pri skupine viacerých detí si každé môže držať kartičku so zastavením, ktoré sa práve modlí. Krížovú cestu nájdete na štvorstránke v strede časopisu. Aby deti aj doma mohli naplno prežívať Kvetnú nedeľu, pripravili sme scénku Oslík, ktorú si môžu nacvičiť a tak si viac priblížiť chvíle pred vstupom Pána Ježiša do Jeruzalema. Scénku čitatelia nájdu na 25. strane časopisu.

 

Čo zažíva náš kamarát Guľôčka v marci? To prezradia komiksové Guľôčkove príbehy na poslednej strane Rebríka. V marci zistia, že s knihou nemusí byť nuda, ale zábava. Viac informácií o marcovom vydaní časopisu, alebo možnosti objednať si ho, nájdete tu: https://www.donbosco.sk/tovar/rebrik-marec-2021

 

Katarína Jantáková a Peter Novák

Vydavateľstvo DON BOSCO