Forty For You: pôstne zamyslenia na viacerých platformách. Jeho autori napísali…

Projekt Forty For You na Popolcovú stredu, tradične po roku, začal uverejňovať zamyslenia nad Božím Slovom. Už viac ako týždeň si môžete prečítať príspevky mladých spojené so Slovom a  konkrétnym životom.

 

Do tvorby zamyslení sa zapojilo 25 mladých z celého Slovenska. „Zamyslenia som tvorila preto, lebo rada rozjímam o Svätom písme a zároveň sa učím počúvať Ducha Svätého a toto bola skvelá príležitosť ako to dať do praxe,“ rozpráva jedna z autoriek zamyslení Zuzka Doužická.

 

Forty for you povzbudzuje nielen čitateľov, či počúvajúcich, ale samotných tvorcov. Dáva priestor pre rast a rozvíjanie záujmov. „Rada píšem, zamýšľam sa, tvorím. Forty For You sa mi páči, lebo dáva krátke a výstižné zamyslenie nad evanjeliom, a tiež núti v dobrom človeka konať. A v neposlednom rada je to spoločné dielo, čo je krásne,“ vysvetľuje svoju chuť zapojiť sa autorka Anna Gettlerová.

 

Obsahom každodenných zamyslení je konkrétne zamyslenie od jedného z tvorcov, ktorí sa zapojili. Dôležitou časťou je aj Evanjelium- Božie Slovo do dňa, Plug and Pray- modlitba, V akcií, kde je priestor na konkrétnu reakciu. Nechýba aj Bonus, ktorý poteší, či povzbudí alebo viac upriami na danú tému.

 

Projekt Forty For You je uverejňovaný na sociálnych sieťach, na webovom portáli laura-mladez.sk alebo ako podcast, v spolupráci s Rádiom Mária. Viac o projekte píšu autori zamyslení.

 

Valentín Majerčák

„Do tohoto projektu ma oslovil kamarát Janko Holubčík, sdb a veľmi rád som sa zapojil, nakoľko sám ako mladý učiteľ a tréner deti vidím, že mládež potrebuje zažiť “modernú” cirkev. Myslím že aj tieto super zamyslenia od mladých ľudí môžu ľudí nadchnúť pre refresh svojho duchovného života. Je to aspoň maličký krok evanjelizácie. Zamyslenia má obohacujú o iskru, nakopnutie do každodenného rozjímania, ktoré je často krát náročne na sústredenie. Ale práve tato forma Forty For You môže človeku pomôcť sa priblížiť a pripraviť sa na príchod Zmŕtvychvstalého Pána.“

 

Dorota Šurková

„Myslím si, že Forty For You je veľmi dobrý projekt. Je to úžasná príležitosť si každý deň sadnúť, zamyslieť sa a priblížiť sa k Bohu. Tým, že vidíme pohľady iných ľudí, otvorí nám to nové cesty a možno nás to posunie iným smerom. Neplánovala som jedno zamyslenie písať, keďže to nie je moja silná stránka, ale bola to pre mňa skvelá výzva. Zamyslela som sa hlbšie nad evanjeliom a strávila som navyše čas s Bohom, ktorý by som cez deň trávila inak. Povzbudzujem všetkých, aby si zamyslenie prečítali, lebo vám to určite prinesie novú perspektívu a zlepší deň.“

 

Veronika Kužmová

„Na projekte Forty For You sa mi páči, že je v podstate každý rok rovnaký a vo svojej skutočnej podstate vždy iný. Ako niekto, kto vidí za projekt a za všetko to, čo je viditeľné zvonku, dokážem vnímať tú silu a osobitosť každého jedného autora zamyslenia, každého, kto pomáha s grafikou, zdieľaním zamyslení. Páči sa mi, že je to vždy o tom istom, o tom, že zháňame ľudí (väčšinou – vždy na poslednú chvíľu), že sme vždy tak trochu v strese z toho, či všetko stihneme. Vždy ideme na doraz, každý rok rovnako – a predsa len, keď si čítam zamyslenia, prezerám si grafiku, vždy mi to do života vnesie niečo nové. Pre mňa projekt predstavuje istotu, ktorá je tu každý rok, no napriek tomu sa s ňou nenudím. A nakoniec (aspoň doteraz) to vždy dopadlo dobre.“

 

Paula Banasová

„Pre mňa samú je tvorba zamyslení formou modlitby a zastavením sa nad skutočným významom a príkladom Kristovho života. Zároveň si tak uvedomím, že pôst sa blíži a pomáha mi to vnútorne sa pripraviť. Samozrejme, že ma písanie baví, je to krásna služba na dobrý účel. Keď som dostala info, že hľadáte autorov, neváhala som, chcela som priložiť „ruku k dielu“, osobne je to pre mňa aj dobrý skutok (keď môžem a viem, pomôžem).

Najintenzívnejším obohatením pre mňa je sledovanie rôznych pohľadov a vnímania živého Božieho Slova. Jeho aktuálnosť je fascinujúca. Ako dokáže každý z nás nájsť odpovede na situácie svojho života. Vďaka projektu Forty For You nachádzam každý rok nové podnety na rozjímanie a prežívanie viery v každodennom živote. Zároveň, keďže píšem už 4.rok za sebou, vidím premenu a môj vlastný vývoj a rast v duchovnom živote a chápaní. Ďakujem, že môžem byť súčasťou tak krásneho diela s obrovským dosahom.“

 

Dagmara Čepelová