Buďte preventívni – myslite na budúcnosť mladých! Darujte 2% saleziánkam!

Mladí sú dnes ponechaní sami na seba – osamelí a krehkí. Na ceste dospievania potrebujú sprievodcu a svedka hodnôt, ktorý im pomôže nájsť ich miesto v živote. Potrebujú sestru. Rehoľnú sestru. Saleziánku – odborníčku na potreby mladých.

 

„Prvý raz som sa stretla so saleziánskou charizmou počas štúdia na vysokej škole v Bratislave, keď som brigádovala v Laure, združení mladých. Práca s rehoľnými sestrami vo mne razom zbúrala mylnú predstavu toho, čo znamená byť zasvätenou osobou. Radosť, ktorá vyžarovala z vnútra mojich nových kolegýň, sa akosi vymykala predstave prísnych a smutných tvárí, ktoré mi utkveli v pamäti zrejme z pozerania hollywoodskych filmov,“ spomína Michaela Bražinová z Ružomberka.

 

Ďalej pokračuje: „Vďaka sestrám som mala možnosť lepšie spoznať samu seba. Zistila som, kto som, čo od života očakávam a čo je v ňom pre mňa podstatné. Ako dobrovoľníčka VIDESu som navyše mala možnosť spoznať inšpiratívnych ľudí a svojich najlepších priateľov. Aj kvôli tomu sa viem v živote lepšie orientovať, nebojím sa nových výziev a snažím sa využívať svoje talenty čo najlepšie, ako viem a všade tam, kde som.“

 

Buďte preventívni – myslite na budúcnosť mladých! Vaše dve percentá rovnako ako pred rokom využijeme na prípravu mladých v povolaní a na vzdelávanie sestier.

Ďakujeme, že nám darujete 2%! Tlačivo na stiahnutie.

 

Helena Šlenkerová