Krátky report zo života saleziánok spod Urpína

Ak potajme stalkujete saleziánky v banskobystrickom kraji, nech sa páči aspoň krátky report zo života našej komunity pod Urpínom.

 

V novom zložení máme za sebou už prvý polrok a síce väčšia časť týchto dní prebieha v stredisku online, z celoslovenských priemerov sa to výrazne nevymyká. Zoom je náš priateľ a v mobile nám zaberajú miesto okrem breviára a svätého písma, aj kde aké online hry. Kto by to bol povedal. Ale od január sa niektorým z nás zmenila aj pracovná náplň. Sestra Mery sa každý deň venuje integrovaným žiakom online a sestra Lívia zas vypomáha v školskom klube pre deti z kritickej infraštruktúry.

 

Saleziánsky január sme v stredisku prežili ako inak lockdownovo a už keď nebolo možné osláviť sviatok dona Bosca naživo, tak sme ho oslavovali aspoň tri dni. Program bol bohatý. Online gagotačka, modlitbové pásmo o don Boscovi, slávnostná svätá omša aj zverejnené streamy na minuloročné muzikáli našich mladých zo Salezka. Salezkovský youtube však takmer odrovnala talentová výzva, kde svoj talent previedli stretkári, animátori a aj STAGG.

 

Podobne sú plné života aj Orientačné dni, ktoré ponúkajú online podnetné Rodičko, v januári na tému bezpečnosti detí na internete. Epidemiologická situácia a ani lockdown sa teda na apoštolskom zápale nepodpísala. Iné zápaly sme si nediagnostikovali. Podceňovať to ale nechceme a preto preventívne a aktívne vybiehame do prírody, či na okolité saleziánske chaty skontrolovať snehovú pokrývku. Zatiaľ úspešne.

 

merygregy