Chystá sa Národný týždeň manželstva, ktorý si budete môcť urobiť u vás doma

Projekt Národný týždeň manželstva (NTM) pripravil viaceré iniciatívy, ktoré môžete sledovať u vás doma online. Kvôli pandemickej situácií prináša aktivity priamo do obývačiek manželských párov.

 

V týždni 7.- 14. febuára nájdete na stránke NTM nové podnety, ako pestovať v manželstve bezpečné prostredie či upozornenia na to, čo pocit bezpečia vo vzťahu ohrozuje. Organizátori vybrali štyri oblasti, ako záväzok, prijatie, priateľstvo, odpustenie, ktoré tvoria bezpečné miesto v manželstve. Dozvedieť sa môžete aj o štyroch veciach, ktoré manželstvo ohrozujú. Nimi sú kritika, egoizmus, neúcta a nuda.

 

K téme, ktorou sa Národný týždeň manželstva zaoberá, sa vyjadril aj riaditeľ briského výskumu Marriage Foundation Harry Benson. Svoj pohľad ponúkol aj profesor Vladimír Krčméry, ktorý okrem toho, že už 35 rokov žije v manželstve.

 

Národný týždeň manželstva  „je týždenná iniciatíva na podporu manželstva, ktorá prebieha v týždni osláv sv. Valentína – stále obľúbenejšieho sviatku spájaného s láskou a partnerskými vzťahmi,“ ako je uvedené na webovom sídle projektu, Tu získate aj potrebné informácie a materiály, ktoré môžete v rámci tohtoročného projektu sledovať.

 

Dagmara Čepelová

Zdroj: ntm.sk