O tom, aké môžu mať stretká na diaľku výhody

Všetko nové môže byť výzvou. Fungovanie online a inak, ako skupinkovo sme skúsili už na jar, ale stále to výzvou zostáva. Býva to náročné, veď viete sami. Ale aj keď priamy osobný kontakt nič nenahradí, predsa len má aj toto obdobie nejaké tie výhody. Zopár sme ich našli, tak skúste sa pozrieť, ktoré poznáte z vlastnej skúsenosti:

 

Stretká

Keď sa nemôžeme stretnúť, rozvíjame tvorivosť nás i animátoriek. Dievčatám na prvom stupni posielajú animátorky pravidelne krásne vyzdobené tučné obálky s aktivitami a listom. Niektoré z tých dievčat stretávam v škole, tak robím stretkovskú poštárku. Mali by ste vidieť tú závisť v očiach chlapcov, ktorí poštu nedostanú. Možno začnú po lockdawne chodiť na dievčenské stretká.

Diečatá na druhom stupni pravidelne navštevujeme u nich doma – samozrejme, online. Aspoň vieme akú majú detskú izbu, alebo aspoň farbu steny. U niektorých spoznáme počas stretiek celý byt a pozdravíme polovicu rodiny.

 

Zoom, meet, teams, …

Spoznávame stále nové aplikácie, sme zo dňa na deň zbehlejšie v mediálnom priestore a vylepšujeme našu technickú zdatnosť. Alebo inak, vieme, že ešte veľa nevieme.

 

Animátorské stretnutia

Nikdy nebolo ľahšie pozvať si na stretnutie hosťa. Ten nemusí nikam cestovať, stačí, ak sa u seba doma pripojí k virtuálnemu svetu a my s ním. Takto sme naším animátorkám dopriali stretnutie s Janou Ray – Tutkovou, ktorá sa venovala téme vzťahov a Miškou Šuľakovou, ktorá v našom stredisku začala svoju animátorskú cestu a podelila sa s dievčatami ako vníma animátorstvo ako životný štýl.

A pri príprave animiek pre začínajúce animátorky vznikajú úžasné veci, ako trebárs video o tom, ako animátorstvo nevyzerá. Videli ste ho už? Ak ešte nie, nájdete ho na facebooku nášho SCVČ.

 

Nech Vám Betlehemské Dieťatko pomáha mať v tieto dni srdce naladené na dobro a krásu ukryté v každom dni.

 

 

Katka Kočanová