S vydavateľstvom Don Bosco knihy nelistujete. Vychutnávate si ich

V decembri má Vydavateľstvo don  Bosco opäť viac zaujímavých ponúk. Prvou z nich je ponukový list nielen na advent a vianočné obdobie.

 

S decembrovým Rebríkom rýchlejšie prídu Vianoce

Posledné tohtoročné vydanie, decembrový Rebrík, vás prevedú poslovia dobrej zvesti – anjeli. Hneď v Téme sa môžete dozvedieť viac o týchto Božích posloch, o tom, ako chvália Boha, sprostredkujú ľuďom Božie zámery a pomáhajú ľuďom. Podľa jednoduchého postupu môžu deti z papierových košíčkov na pečenie vyrobiť anjela, ktorým urobia radosť svojim blízkym.

Aj vy otvárate poštovú schránku s túžbou nájsť tam list, ktorý je len pre vás? Potom si určite prečítajte príbeh z Písmenkovej polievky – Nečakaný vianočný list a dozviete sa, či sa malému medvedíkovi čistotnému naplnili jeho očakávania. Koledníci Dobrej noviny budú tento rok koledovať trošku inak, ako zvyčajne – v menších skupinkách, pred domom a s rúškom. Aj také koledovanie má svoje čaro. Neveríte? Prečítajte si komiks Rúško.

 

V strede Rebríka na vás čaká knižka Vianočná cesta. Pri plnení jednotlivých úloh sa spoločne s kamarátmi z knižky a so Svätou rodinou dostanú do Betlehema. Ale viac už neprezradíme… Ak by v decembri nenasnežilo, neprekážalo by to, môžete sa s Rebríkom vybrať na lyžovačku do Kremnických vrchov. Nielen o lyžovačke, ale aj o krásach a zaujímavostiach Kremnice a okolia porozpráva Martin a Klára v Rubrike Spoznávame Slovensko.

 

Decembrový Rebrík si môžete objednať tu: http://www.donbosco.sk/tovar/rebrik-december-2020. Viac informácií nájdete na www.rebrik.sk .

 

Žiarivá temnota noci

Na advent a k vianočným sviatkom pripravilo Vydavateľstvo DON BOSCO knižnú novinku s názvom Žiarivá temnota noci. Ide o strhujúci príbeh obrátenia, ktorého hlavnou postavou – a súčasne autorkou – je britská poetka Sally Readová.

 

Táto neotrasiteľná ateistka konvertovala na katolícku vieru v priebehu deviatich mesiacov. V roku 2010 bola Sally Readová označená za jednu z najlepších mladých spisovateliek britskej básnickej scény. Ako feministka s hlbokým protikatolíckym cítením začala písať knihu o ženskej sexualite. Počas zbierania materiálu k svojej knihe sa rozprávala aj s istým katolíckym kňazom. A tento rozhovor ju priviedol k dramatickému duchovnému pátraniu, ktoré sa skončilo priamo vo Vatikáne, kde bola prijatá do Katolíckej cirkvi.

 

Príbeh je napísaný živým, poetickým jazykom. Autorka veľavravne a presvedčivo opisuje svoje stretnutia s Otcom, Duchom a Synom presne tak, ako jej boli postupne dané. Tieto udalosti vrhli nové svetlo aj na zážitky z minulosti – na otcovu smrť, na jej prácu psychiatrickej zdravotnej sestry, na mladé roky života v Londýne. Osvetlili tiež výzvy, ktoré so sebou prináša manželstvo a materstvo v cudzej krajine. A hoci vieru predtým rázne odmietala, po dôvernom stretnutí s Láskou, so samotným Kristom, sa v nej intenzívne rozvinula a vyústila do veľkej životnej premeny.

 

Kniha Žiarivá temnota noci má 176 strán a pevnú väzbu. Viac o knižnej novinke nájdete tu: http://www.donbosco.sk/tovar/ziariva-temnota-noci

 

Katarína Jantáková a Peter Novák

Vydavateľstvo DON BOSCO