Dajme slovo svedomiu alebo Vzťahy, ktoré nás zväzujú a ničia

Má nám svedomie iba pripomínať naše zlyhania? Na čo je dôležité nezabúdať pri spytovaní svedomia?  Hosťami novembrovej relácie sú provinciálny minister františkánov František Xaverský Olbert OFM, rektor Kostola Najsvätejšieho Spasiteľa v Bratislave jezuita Tomáš Jellúš SJ a salezián Pavol Pipka SDB, člen saleziánskeho pastoračného tímu.
 
Predchádzajúce diely a bonusové videá si môžete pozrieť na saleziánskom youtube kanáli. Viac o tejto téme sa dočítate v brožúrke Vydavateľstva DON BOSCO s názvom Keď nás hryzie svedomie.
 

 
Čo robiť, keď pre to trpíme vo vlastnej rodine?
Asi každý z nás má podobnú skúsenosť: sú ľudia, s ktorými si rozumieme aj bez slov, a tiež máme vzťahy, kde nám to celkom dobre nefunguje. Niekedy presne vieme prečo, inokedy po dôvodoch márne pátrame. Možno sa nepríjemnému vzťahu dokážeme vyhnúť, ak však v takýchto vyčerpávajúcich vzťahoch žijeme vo svojej rodine, útek nebude namieste… Čo teda?
 
V mesiaci november vydalo Vydavateľstvo DON BOSCO už svoju 119. publikáciu z edície Viera do vrecka s názvom Vzťahy, ktoré nás zväzujú a ničia. Viac o brožúrke tu: http://www.donbosco.sk/tovar/vztahy-ktore-nas-zvazuju-a-nicia. Publikácia má štyridsať strán, formát 110 x 185 mm a je brožovaná. Autorkou je Dominika Hajkovská. Vyštudovala psychológiu a spolu s manželom sa dlhodobo venuje aktivitám zameraným na rodinu, manželstvo, rodičovstvo, spoločenstvo rodín, prípravu snúbencov, ale aj na prácu s deťmi a mladými.
Novembrové vydanie edície Viera do vrecka si môžete jednoducho objednať na e-shope vydavateľstva www.donbosco.sk, mailom vieradovrecka@donbosco.sk, prípadne nám zavolajte na telefónne čísla 02/5557 2226 alebo 0903/962 029. Brožúrky je možné kupovať jednotlivo alebo si ich výhodne predplatiť na celý rok tu: http://www.donbosco.sk/tovar/edicia-viera-do-vrecka-2021.
 
Vydavateľstvo DON BOSCO je súčasťou saleziánskeho diela s osobitným poslaním šíriť evanjeliové hodnoty a dobro v podobe kvalitných kníh. Viac o nás na stránke www.donbosco.sk.
 
Tím Viera do Vrecka
Zdroj: saleziani.sk