Októbrová edícia a relácia Viera do vrecka majú aktuálne témy

Októbrová edícia Viera do vrecka má tému Ako prijať spontánny potrat. Konečná stanica Nádej. Odhaduje sa, že 10 až 30 % tehotenstiev sa u žien končí spontánnym potratom. Nenarodené dieťa má v srdci svojich rodičov svoje miesto, aj keď ho nevideli, nerozprávali sa s ním, nedotýkali sa ho a nevychovávali ho. Niekedy prídu na prvý ultrazvuk, ktorý má potvrdiť tehotenstvo, a tam zistia, že bábätko nežije. Radosť z nového života prechádza do smútku z jeho straty…
 
Spontánny potrat. Ako prijať túto bolestnú stratu? Októbrová brožúrka z dielne Vydavateľstva DON BOSCO s názvom Konečná stanica Nádej má za cieľ previesť vás otázkami, emóciami, situáciami, vzťahmi, ktorým sú vystavení žena a muž po strate svojho nenarodeného dieťaťa. Ak ste tí, ktorí zažili spontánny potrat vo vlastnom živote, nech vám obsah brožúrky prinesie nádej, že zmierenie sa s touto bolestnou skúsenosťou je možné. Znova raz budete môcť prežívať v živote pokoj, radosť a zmysel.
 
„Pracujem ako poradkyňa pre ženy po spontánnych potratoch. Verím, že výpovede žien, s ktorými som pracovala, vám pomôžu viac pochopiť, čo sa odohráva v ich srdciach,“ hovorí v úvode brožúrky jej autorka Zuzana Straková, psychologička, ktorá sa v neziskovej organizácii Poradňa ALEXIS venuje poradenstvu pre ženy, ktoré prekonali spontánny alebo umelý potrat. Brožúrka si môžete objednať na: http://www.donbosco.sk/tovar/konecna-stanica-nadej.
 
Októbrová relácia Viera do vrecka predstaví 3 malé cesty ku svätosti- sv. Terézia z Lisieux, sv. František Saleský, bl. Carlo Acutis. Čo majú spoločné karmelitánka, biskup a tínedžer? Objavili, ako žiť svätosť uprostred každodennosti. Ako na to, prezradia hostia októbrovej relácie Viera do vrecka – bosý karmelitán Dušan Hricko a saleziáni František Kubovič a Marián Zachar. Predchádzajúce diely a bonusové videá si môžete pozrieť na saleziánskom youtube kanáli.

 
Peter Novák a saleziani.sk