Kubínski bývali odchovanci si našli svoje miesto v živote

V tomto období všetci silno vnímame vírusové ochorenie  COVID 19 a môže nás to znepokojovať či robiť nám starosti. No vďaka Bohu naše dni silno sprevádza i vďačnosť a radosť. Je to hlavne pre to, že naši bývalí odchovanci si našli svoje miesto v živote, objavili povolanie, ktoré im dal Boh a my sme mohli byť pri tom.
 
ÁNO, ako odpoveď na lásku a pozvanie do kňazstva či manželstva povedali viacerí. Do manželstva saleziánka spolupracovníčka, bývalá animátorka nášho strediska a rodná sestra našej sestry saleziánky Pauli, Danka Mäsiarová. O pár dní neskôr dlhoročná animátorka, dobrovoľníčka na volejbalovom turnaji Kubcupe, či výborná pomoc s papiermi v SCVČ Evka Marušincová. Koncom augusta si povedali svoje ÁNO aj dvaja skauti, zboristi a zároveň animátori stretka YOUCAT Samuel Štefan Mahút a Lucia Podstrelená. Ani september sa nenechal zahanbiť, a tak do stavu manželského vstúpila dlhoročná bývalá vedúca telocvične na Kubcupe Martina Mäšiarová.
 
Na Sedembolestnú Pannu Máriu sme sa v Kubíne tešili na primičnej omši Andreja Matisa, ktorý bol pred pár dňami vysvätený v Ríme za kňaza a je členom osobnej prelatúry Katolíckej Cirkvi známej pod názvom OPUS DEI. Stal sa tak vôbec prvým slovenským kňazom Opus Dei.
 
Sprevádzame i naďalej našich mladých odchovancov modlitbami a vyprosujeme im požehnanie a vernosť v povolaní.
 
sestra Viera Antalíková
Foto: Marta Peťková a archív fma