Saleziánky si pripomenuli aspekty mariánskej úcty

Prvý augustový týždeň už tradične značná časť sestier slovenskej provincie trávi na duchovných cvičeniach. Napriek saleziánsky nabitému času dovoleniek a prázdnin a početným letným ponukám pre mladých, využilo takmer tridsať sestier tento čas aj na stíšenie a stretnutie s Pánom v kňazskom seminári v Badíne.
 
Kazateľom augustových duchovných cvičení bol salezián don Antonín Přažan, ktorý sestrám upriamil biblický pohľad na Pannu Máriu. Pripomenul a oprášil vybrané state evanjelií, ktoré hovoria o Panne Márií, ale aj poukázal na saleziánske aspekty mariánskej úcty v živote našich zakladateľov. Okrem svojej kazateľskej a kňazskej služby ponúkol sestrám aj možnosť individuálneho duchovného sprevádzania počas duchovných cvičení. Túto možnosť skúsilo celkovo osem sestier a viaceré z nich na záver reflektovali, že toto sprevádzanie im pomohlo čítať Božie riadenie a posúvalo ich v pred.
 
Intenzívna skúsenosť v tichu s Máriou a Božím slovom síce po ôsmich dňoch skončila, ale ovocie darov a osobných obrátení prinesie žitie každodennosti pre sestry, ako Máriine dcéry.
 
merygregy