Ako bolo v Dome navštívenia

Keď som sa prihlasovala na júlový termín duchovných cvičení v tomto roku, zďaleka som netušila, kde to je, kto bude kazateľom. Dnes musím povedať, alebo napísať vám, že duchovné cvičenia, ktoré sme mali od 5.-12. júla 2020 v dedinke Klokočov-Rybárie, blízko Turzovky, boli nad moje očakávania.
 
Krásna príroda v  malebnom prostredí Kysúc, lesík pred chatou, lesík za chatou, ako z rozprávky. Kazateľom bol don Anton Červeň, sdb. Bol to on, ktorý nám „otváral Písma,“ počas prednášok či homílií alebo pri rozhovoroch  a „jeho Slovo horelo ako fakľa.“ Bol k nám úprimný, veľmi bratský, a veci priamo pomenoval také, aké sú, bez nejakých okrás. Povzbudil nás nanovo žiť naše zasvätené povolanie opravdivo, aj pravdivo, nebáť sa byť svedkami tam, kde sa nachádzame a horieť za Pána.
 
Aj ubytovanie, personál v zariadení, obsluha, výborná kuchyňa, to všetko prispelo k super prežívaniu týchto bohatých dní. Hoci nás bolo len desať, a na niekoľko dní s provinciálnou predstavenou, Monikou Skalovou jedenásť, nevadilo nám to.
 
S vďakou Pánovi a jeho Matke sme sa rozchádzali do našich komunít, alebo iných pôsobísk. Navštívili sme Dom Navštívenia, a teda chceme byť aj my malou Máriou, ktorá kráča všade tam, kde ju posiela  náš Pán.
 
Jana Beníková