Oratko online pokračuje aj v lete

V marci 2020 vytvoril saleziánsky pastoračný tím (saleziáni, sestry saleziánky, Domka – Združenie saleziánskej mládeže, Laura, združenie mladých, saleziáni spolupracovníci) a dobrovoľníci projekt Oratko online. Za svoje pôsobenie si oratko obľúbilo niekoľko tisíc fanúšikov na Facebooku a Instagrame, ktorí ho denno-denne sledujú.
 
V čase najväčšej pandémie spôsobenej KORONA vírusom, ktorá zasiahla Slovensko v marci 2020, vstúpili saleziánski mladí intenzívne do online sveta. Na sociálnych sieťach Facebook a Instagram denne pribúdal bohatý program, ktorý tvoril duchovný, náučný ale aj zábavný obsah. Od ranných rozcvičiek či zamyslení, cez obedné myšlienky až po večerné sv. omše a slovká na dobrú noc.
 
S postupným uvoľňovaním opatrení a nariadení vlády SR, sa menil aj denný program oratka, ktorý uberal na intenzite. Z pôvodných deviatich častí sa zmierňoval, menil a momentálne program tvoria 4 vstupy. Ranné zamyslenie, Škôlka u sestry Nany, večerný program (Čajovňa live, relácia Viera do vrecka, nahrané spomienky dona Bosca, výzva) a večerné slovko. Všetko, čo bolo doteraz odvysielané na Facebooku @oratkoonline nájdete v knižnici videí, roztriedené podľa jednotlivých vstupov.
 
S blížiacimi sa letnými prázdninami a podujatiami, ktoré sa vo všetkých strediskách konajú, organizátori prichádzajú opäť so zmenou. Pravidelným denným príspevkom ostanú ranné zamyslenia. Ostatné časti programu sa objavia len raz či dva krát týždenne.
 
Začiatkom júna organizátori pozvali všetkých dobrovoľníkov, ktorí sa podieľali na tvorbe oratka online do Bratislavy na spoločnú ďakovnú grilovačku. Nie všetci dobrovoľníci sa jej mohli zúčastniť, nakoľko pomáhali mladí z celého Slovenska. Touto cestou sa teda organizátori chcú znovu všetkým poďakovať.
 
Ako bude oratko online vyzerať po letných prázdninách vás budeme informovať.
 
Terézia Piknová