Digitálny svet a jeho výzvy

O našej virtuálnej identite sme sa rozprávali s Alžbetou Mohylákovou, koordinátorkou Mediálnej školy; psychológom Cyrilom Slížom SDB a mladou vlogerkou saleziánkou Lamiyou Jalilovou. Predchádzajúce diely a bonusové videá si môžete pozrieť na saleziánskom youtube kanáli. Brožúrky z edície Viera do vrecka nájdete v kníhkupectvách alebo na donbosco.sk.
 

 
Vo Vydavateľstve DON BOSCO si tiež môžete objednať brožúrku Alžbety Mohylákovej s názvom Digitálny kontinent a jeho výzvy. Brožúrka je určená pre každého, kto chce spoznať a pochopiť tento kontinent, obsahuje aj krátky slovník digitálnych pojmov a skratiek.
 
Digitálny kontinent nám zasahuje do výchovy, do života, do modlitby, do vzťahov. Prijmime to ako fakt a naučme sa s tým pracovať. Naše svedomie je naším najlepším kompasom – aj v digitálnom svete. Pápež František nás povzbudzuje: „Aj email, SMS správa, sociálne siete, chat môžu byť formami ľudskej komunikácie. Nie technológia určuje, či je komunikácia autentická alebo nie, ale srdce človeka a jeho schopnosť dobre používať prostriedky, ktoré má k dispozícii.“ Hľadajme správnu mieru, vzdelávajme sa, opierajme sa o evanjelium a prosme Boha o schopnosť rozlíšiť dobro od zla a pravdu od lži.
 
Zdroj: saleziani.sk