Pomoc otvára srdcia

V tieto „koronavírusové“ dni som začala robiť aj také veci, na ktoré doteraz nebolo toľko času. Konečne sa realizujem v pečení koláčov a v natáčaní videí pre škôlkarov. Obraz i zvuk iba pre nich, ale aj zopár verejných. Odrazu, ako mávnutím čarovného prútika, som sa stala scenáristkou, režisérkou, herečkou, kameramankou, zvukárkou a dokonca i asistentkou réžie v jednom. Popravde, chvíľami som sa tým zabávala a chvíľami som nevedela, čo skôr.
 
Niekedy Boh plní aj tie najtajnejšie sny z detstva. Ale nie o sebe chcem písať, ale o ľuďoch, o rodičoch, ktorí sú aj v tomto „korona-období“ ochotní pomáhať. Hoci doma majú deti, striedajú sa pri chodení do práce, varia, žehlia… Veď to poznáte. Jeden otec rodiny, kedykoľvek a v ktoromkoľvek čase mu napíšem, vždy mi odpovie, poradí, zavolá. Najmä zachraňuje môjho najpotrebnejšieho sprievodcu týchto dní – notebook. Takže strih a zvuk som už nemusela riešiť úplne sama. Medzitým sa mi ozvala jedna mamka, že je ochotná pomôcť s natáčaním videa na môj nie najvychytenejší mobil.
 
A do tretice, čerstvé kvasnice! Predstavte si, už som v hľadaní kvasníc rezignovala, vlastne hádzala flintu do žita, keď tu zrazu mi iná mamka štyri kusy priniesla. Preto aj vás, ktorí čítate tieto riadky, chcem vyzvať: Obzrite sa  okolo seba! Nájdite odvahu osloviť známych, priateľov a nebojte sa ich požiadať o pomoc. Alebo ešte lepšie. Staňme sa pomocou pre druhých! A nezabudnime ďakovať. Ďakujem všetkým škôlkarským rodičom, že vás mám.
 
sestra Maťa