Saleziánky zaujímajú stanovisko k aktuálnej situácií

• Pridané v: Svet
  • 10. marca 2020
  • FMA

Provinciálna predstavená saleziánok Monika Skalová, oznámila dnes stanovisko k aktuálnemu dianiu. Rehola saleziánok sa pripája k usmerneniu vlády a predsedu KBS Stanislavovi Zvolenskému na zvýšenie opatrenia proti COVID- 19

“V tejto náročnej situácii, v ktorej sa nachádza celá Európa, nevynímajúc Slovensko chcem vydať stanovisko, ktoré vychádza z nariadenia vlády SR a tiež predsedu KBS. Rušíme činnosť v našich strediskách a aktivity komunít s mladými, či s rodinami, alebo rôznymi inými skupinami zatiaľ do 23.3. Taktiež sa budeme snažiť vyhýbať iným podujatiam so zvýšeným počtom ľudí a pri prejavoch známok podozrenia z nakazenia Koronavírusom, nepodceníme situáciu a budeme sa riadiť podľa nariadení vydaných MZ,”  vyjadrila sa provinciálna predstavená Monika Skalová. Tieto usmernenia vychádzajú aj vzhľadom k pastoračnej činnosti rehole saleziánok, za ktorú je zodpovedná sestra Marta Baňasová, predsedníčka občianskeho združenia Laura, združenie mladých.

V súvislosti so stanoviskom KBS k zákazu verejného slávenia bohoslužieb nebudú v priestoroch rehoľných domov a kaplniek saleziánok slávené verejné sväté omše. Pripájame sa k vyhláseniu KBS, ako uviedli na svojom webovom portály tkkbs.sk: “Všetkých pozývame k modlitbám. Nestrácajme nádej, neprepadajme obavám, a s dôverou sa v našich rodinách obracajme na našu Nebeskú Matku: “Sedembolestná Panna Mária, Patrónka Slovenska, prosíme ťa o tvoju pomoc a ochranu. Vypros uzdravenie chorým, ochraňuj zdravotníkov, ktorí sa o nich starajú a odvráť šírenie choroby. Oroduj za nás, ktorí sa k tebe s dôverou utiekame!”

Dagmara Čepelová

Foto: star.com

Inštitút dcér Márie Pomocnice
Kremnická 17, 851 01 Bratislava