Odvážny krok do sveta Biblie

Odvážny krok do sveta Biblie urobili nádejné animátorky z Michaloviec a dobrovoľníci z rôznych kútov Slovenska prostredníctvom kurzu Emauzy I. Víkend plný podnetov im venovala sr. Marika Valkovičová.

 
Celý víkend o Svätom písme  sa niesol v prepojení teórie s praxou, popretkávaný modlitbou. „Nezačali sme zhurta. Pekne od korienka veci, a keď poviem od korienka veci, tak to myslím doslovne. Zopakovali sme si rastlinky, zvieratká, ktoré sú nemenej významné v Biblii ako hocijaké iné veci. Taktiež sme si čo – to pripomenuli z geografie a ukázali si krásy Jeruzalema, mapy, pohoria, moria a ako sa jednotlivé národy ovplyvňovali. Aby toho nebolo na Emauzákov priveľa, nechali si niečo aj na sobotu,“ uviedla na stránke laura-mládež.sk jedna z účastníčok Kristína Babjáková.
 
„Ráno sme začali stretnutím s Písmom v modlitbe. Doobeda sme ukázali, že Písmo vie priniesť nie len duchovnú silu, ale aj tú fyzickú. Tak sme si vyhrnuli rukávy a hurá do roboty. Veď toho sa netreba báť, hlavne keď ide o dobrú vec. Práca šľachtí. Blato neuškodí. Veci si vyperieme. Obed k nám dorazil až z „Ázijskej kuchyne“ a my sme si poriadne oddýchli… Pokračovali sme hrami, prechádzkou ku maličkej kaplnke a ďalším pokračovaním  objavovania Knihy kníh. Večer pri adorácii sme sa podelili o naše obľúbené verše z Biblie a rozjímali sme, upratali v sebe, zamýšľali sa, spievali. Viete kto dokázal zmeniť svoj život na základe Svätého Písma? Svätý František z Assisi, a presne o ňom sme sa rozhodli si pozrieť film v taký nádherný sobotný večer. V nedeľu títo mladí ešte chceli veľa stihnúť, tak si privstali, aby si vysvetlili ako sú rozdelené čítania v lekcionároch počas liturgického roka. Potom si túto teóriu išli overiť a vyskúšať v praxi na svätej omši, do ktorej sa s nadšením zapojili miništrovaním alebo nesením obetných darov. A čo bolo potom ? Potom sa títo Emauzskí učeníci rozpŕchli naspäť do sveta/domov a hlásali evanjelium,“ vyjadruje Kristína svoje dojmy z celého kurzu.
 
Kurz o Božom Slove Emauzy sú víkendovky pre mladých, ktorí chcú preniknúť do bohatstva Svätého písma. Pripravujú ich sestry saleziánky spolu s mladými pre mladých.  Na sociálnej sieti emauzy.biblia sa dozviete viac o celom projekte a jeho organizátorky môžete aj kontaktovať.
 
Upravené podľa zdroja: laura-mládež.sk
Foto: archív Emauzy