Ako sestry uniesli s GPS dievčatá na Hrebienok

Keď v polovici októbra babie leto prekvitá, je priam hriechom ostať sedieť doma. A tak aj desať odvážnych dievčat do Svitu nezablúdilo náhodou. Prišli však so zámerom hľadať svoje povolanie, stíšiť sa a viac rozumieť Jeho hlasu.
 
Hlavnou témou jesenného kurzu GPS boli tentokrát evanjeliová stať o prvom rozmnožení chleba. Aj preto sa dal symbol darovania a poznania svojich piatich chlebov a hlavne dvoch pečených rýb  doslova cítiť počas celého víkendu. „Očakávania? Skôr som šla s tým, že sa nechám prekvapiť. A veru, zostala som milo prekvapená! Život ma naučil nemať očakávania a to mám ešte len sedemnásť“ vtipne poznamenala o svojich očakávaniach od kurzu Rebeka z Medzibrodia.
 
Tím sestier saleziánok najprv ponúkol dievčatám priestor na reflexiu svojho života a dôležitých momentov ich detstva, v ktorých postupne rastie povolanie. V sobotnom bloku sa zas viac pozreli na olasť sebapoznania, lebo je možné darovať len to, čo poznám a mám v rukách. Tým najrozhodujúcejším na rozmnožení chlebov však je odovzdanie svojich darov Kristovi v tichu a samote počas modlitby. Každá účastníčka mala aj priestor na osobnú modlitbu a adoráciu.
 
Najšokujúcejším momentom celého víkendu bol doslova únos dievčat na Hrebienok. „Bola to nečakaná, ale o to viac srdce berúca prechádzka (niekedy aj dych). Bolo milé kochať sa krásou našich Tatier a pritom poznávať krásy nových ľudí počas animovanej aktivity!“ zhodnotila Rebeka z Oravy. „Zažila som neopísateľný pocit slobody či už na Hrebienku alebo v zmysle toho, že sa nebránim tomu kam ma Pán volá…“ podelila sa o svoje dojmy z kurzu Saška z Humenného.
 
GPS – giovani per strada – mladí na ceste – je projekt, ktorým chcú sestry saleziánky byť blízko mladým dievčatám hľadajúcim svoje povolanie, byť pri nich v čase keď robia kľúčové životné  rozhodnutia. Prioritne je určený dievčatám vo veku od 17 až do 24 rokov. V priebehu 2 rokov tím GPS pripravuje 4 kurzy, potom sa kurzy opäť opakujú. Kurzy sú otvorené, účastníčky môžu prísť jednorázovo, alebo viackrát na ktorýkoľvek kurz. Najbližší kurz GPS sa uskutoční začiatkom januára v Dolnom Kubíne.
 
GPS tím