Veľkonočná radosť

Veľkonočná nedeľa a pondelok v našej komunite mali sviatočnú a radostnú atmosféru. Tešili sme sa nielen z vykúpenia, ale aj z vykúpania.
 
Na svätej omši  v saleziánskej kaplnke nás po svätom prijímaní takmer roztancovala hudobná skupina „Rýňovka“, ktorá pomáhala domácemu miešanému zboru. V jej rytme podskakovali nielen deti, ale aj mladí, dokonca i tí najstarší. Lavice boli v pohybe. „Urbi et orbi“ sme strávili u nás doma spolu s bratmi a rodinnú atmosféru a zážitky sme spolu zdieľali pri sviatočnom obede a po ňom.
 
V pondelok skoro ráno si dve sestry z našej komunity, Zuzka a Janka, vybehli na Kapušiansky hrad. Nezastavil ich ani blížiaci sa dážď. Niektoré dievčatá, ktoré sa tiež chystali však dážď a chlad zastavil a päť z nich prišlo k nám do domu spoločne v pokoji prežiť  kúpací pondelok.
 
Asi po hodine sa ozývalo v celom dome neutíchajúce zvonenie. Jedna z animátoriek nadvihla ceduľku na sklenenej ploche časti vchodových dvier a uzrela troch veselých mládencov s vedrami. Boli to ich známi spolu animátori. Zvonenie neprestávalo a tak zvonček zvnútra odstavili kúskom papiera. Potom načerpali vodu do vedra a misiek z kuchyne a ticho a pozorne cez okno privítali polievačov. Poliate však neboli ony. Chlapci boli celkom mokrí, takže zostali len v košeliach. Radosť sa menila na smútok, smútok na mrzutosť a tá na prvotný krátky hnev. Dievčatá ich však odmenili sladkosťami a tak sa priateľské putá nepretrhli. V utorok spolu naplánujú časť prázdninového chatového tábora, na ktorý sa už všetci tešíme.
Požehnaný veľkonočný čas vám všetkým želajú sestry z Humenného.
 
Anka Ulčáková