Druhý pôstny balíček

Pravý pôst znamená pomáhať blížnemu, falošný mieša nábožnosť s nečestnými obchodmi a hľadaním svetskej slávy. (pápež František 3.3.2017)
 
V mysli sa mi vynárajú obrazy: chlapec spiaci na ulici na kartóne; deti pasúce ovce, kravy ; najlepšie ihrisko na hru- udupaná zem; návštevy v rodinách –pohostinnosť v ich malých murovaných či drevených  domcoch; časté výpadky energie…chlieb pečený v murovanej domácej peci…Častá otázka detí  pri rozlúčke: „Elen a kedy sa vrátiš?“ Jednoduchý záver: Dá sa prežiť skromne a vo vďake za to, čo mám. Túto skúsenosť- už niekoľko rokov  odporúčam mladým, otvoreným pre misie.
 
Počas roku ponúka VIDES dobrovoľníkom školiace prípravné víkendy a v lete- (krátka) misijná služba.
 
Ak chcete podporiť rozvoj  mladého človeka vo fáze jeho prípravy, alebo prispieť na jeho misijnú cestu tu je číslo účtu: SK 80 7500 0000 0040 0786 8759 do správy treba napísať “Vides Slovakia”. AK by ste chceli inak pomôcť alebo sa dozvedieť o nás sledujte FB VIDES Slovakia alebo napíšte  na slkfma@nextra.com, ale samozrejme prispieť svojou modlitbou môžete vždy.
 
Pôstny balíček prvý týždeň zameraný na zbierku pre   detský klub Slniečko z misie v Baku,  činil príspevok 165,1€, za čo Vám srdečne ďakujeme.
 
Elen Caunerová