Miesto Turína Šaštín

Dnešným dňom končí školský rok v našej škôlke Márie Mazzarellovej. Pred jej ukončením sme sa s rodinami našich detí vybrali do Šaštína k Márii, našej Mame. Keďže sme v júni slávili 150.výročie posvätenia mariánskej baziliky v Turíne, ktorú dal postaviť sv. don Bosco, my sme sa  vybrali do našej národnej baziliky v Šaštín Predsa len Turín je na nás ešte dosť ďaleko.
Ponúkame vám niektoré dojmy našich mamičiek:
„Prežili sme spolu s našimi Včielkami, Žabkami, Veveričkami a Bobríkmi naozaj krásny čas naplnený silným zážitkom zo sv. omše v bazilike Sedembolestnej. Prezreli sme si tajomné zákutia mariánskeho múzea a spoločne sme sa v kaplnke všetky rodiny pomodlili s deťmi ruženec. Pre naše deti to bolo niečo veľkolepé zažiť omšu a spievať veselé pesničky v tak „obrovskej“ a významnej bazilike. Je to naozaj silné, výnimočné  miesto, kde my manželia, naše rodiny môžeme vyprosiť veľké veci u našej Matky.
No a samozrejme nechýbal ani príjemný obedový piknik, detské ihrisko, futbal. Deti sa vyhrali do sýtosti. A na záver zmrzka ;) Naozaj sme sa cítili celý čas ako jedna veľká rodina. Potvrdil to aj nedávny perfektne pripravený, roztomilý program našich deti ku Dňu rodiny.
Ďakujeme, milé sesty a pani učiteľky za všetko, čo robíte pre naše deti!“  Zuzana Mikulová
„Mali sme sa výborne a došli sme obohatení o poznanie že Matka Božia nás ochraňuje a sprevádza každým našim žiaľom, krížom, utrpením ale aj radosťou.“ Lívia Budzáková
sr.Erika Páterková
viac foto: www.skolkamazzarellovej.sk