„Nestačí len začať, ale treba pokračovať, bojovať stále, každý deň!“

Tento výrok Márie Dominiky Mazzarellovej tvoril motto 2. ročníka kalčetového turnaja na jej počesť.  Súťažiace dvojice sa mohli zahlasovať do turnaja cez facebook a tak sa prihlasovací hárok dostal na číslo 13 dvojíc. V stredisku počas prípravných dní boli kalčetové stoly husto obliehané, aby sa čo to natrénovalo a vycíbrila sa technika.

„Na športe je skvelé to, že ako to bolo v don Boscovom oratóriu, priťahuje mladých a nezáleží na vierovyznaní. To platilo aj na tomto turnaji a páčilo sa mi, že prišli rôzni mladí. “ poznamenala jedna z účastníčok.

Za zmienku stojí útočná formácia FMA, ktorá sa zapojila do boja pod názvom „Firma malých autíčok“ a keďže vstupenkou na turnaj bol príspevok na občerstvenie, táto skupina prispela koláčom v tvare auta 😊.
„Bola výborná nálada, dobrá hudba, veľké fandenie a páčilo sa mi spontánne „parakalčeto“ so zlomenou hracou tyčou, ktoré si zahrali pán kaplánom a direktorka. Tiež bola dobrá hra s výrokmi Márie Mazzarellovej, ktorá bežala počas zápasov.“ Poznamenala iná účastníčka.
Finálový zápas bol skutočnou lahôdkou. Každý účastník obdržal diplom a tí najlepší aj medajle. Vidíme sa o rok!
-efka-