Titus Cup

(Šamorín) 13. januára 2018 sa v Šamoríne zišlo 40 mladých milovníkov florbalu z Trnavy a Šamorína, aby si zmerali sily o pohár Titusa Zemana. Turnaj „Titus Cup“ zorganizovalo stredisko Laury, združenia mladých, pod vedením sestier saleziánok.
6 tímov dohralo 17 zápasov. Chlapci i dievčatá bojovali s najvyšším nasadením, ale férovo, a tak bola možnosť aj na voľné dialógy, zoznámenie sa, učenie sa novým tancom a na uzavieranie nových priateľstiev.
Zvíťazilo družstvo „Najkrajší Kopánčári“ z Trnavy, 2. miesto obsadili New Kids Turbo zo Šamorína a 3. sa umiestnili Golden Hands tiež zo Šamorína. Celý turnaj uzavrela sv. omša v dome noviciátu FMA v Šamoríne, ktorú celebroval don Jozef Skala SDB.
Cenné bolo, že ani jeden účastník nešiel na turnaj hlavne pre výhru. Potvrdila to aj šamorínčanka Kristína Mervová: „Prišla som tam, lebo som chcela spoznať nových ľudí a utužovať staré vzťahy a myslím si, že sa to podarilo.“ Majka Kasašová z Dunajskej Lužnej sa pridala: „Titus Cup – udalosť, pri ktorej som si na jednej strane zmerala sily vo florbale, ale omnoho podstatnejšie boli nové kontakty, ktoré som nadviazala s mladými z TT Kopanky. Sú pre mňa veľkou inšpiráciou a dodali mi mnoho nadšenia do mojej práce v Združení Laura.“
Počas vyhodnotenia vypukli ovácie pri každom jednom tíme. Aj takto sa ukázalo, že hoci hrali proti sebe, stále sú jedno spoločenstvo.


-EM-