FutSal Cup v Kubíne: Chlapci hrali ako o dušu

Druhú januárovú sobotu sa v Kubíne stretli mladí športovci z rôznych saleziánskych stredísk. Zmerali si sily v jednom z najobľúbenejších športov každého muža – futsale.
Dolný Kubín, 13.1.2018
Základná časť turnaja bola rozdelená na 2 skupiny. V A skupine sa stretli tímy z Dolného Kubína, Dubnice, Vavrečky a Banskej Bystrice. V B skupine si zas zahrali Ogromná šila (Dolný Kubín), Žilina a Námestovo.
Po vyrovnaných zápasoch sa v semifinále turnaja stretla Ogromná šila s Vavrečkou, ktorá ich prekvapivo zdolala vysoko 5:0. Druhý finalista vzišiel z rovnako napínavého zápasu Dolného Kubína a Námestova.
O 3. mieste rozhodli až penalty po veľmi vyrovnanom zápase dvoch domacich timov – Ogromná šila proti Dolnému Kubínu. Pevnejšie nevry mali v záverečnej koncovke hráči tímu Ogromná šila. Vo finále zas diváci mohli uvidieť hornooravské derby Námestova a Vavrečky. Námestovo s prehľadom zvíťazilo 4:0 a odniesli si tak domov víťazný pohár.
“Podľa ohlasov boli všetky tímy spokojné s našou pohostinnosťou, organizáciou a vôbec celým turnajom. Ten splnil aj moje očakávania a ciele” zhodnotil so spokojnosťou Ivan Dauda, hlavný organizátor turnaja.
Martin Kozoň