Darujte 2% Saleziánkam pre mladých!

Mladí sú dnes ponechaní sami na seba – osamelí a krehkí. Na ceste dospievania potrebujú sprievodcu a svedka hodnôt, ktorý im pomôže nájsť ich miesto v živote. Potrebujú sestru. Rehoľnú sestru. Saleziánku – odborníčku na potreby mladých.
 
„Pýtate sa, čo môžu sestry saleziánky dať mladému človeku? Odpoviem za vás – veľmi veľa.  Ako to viem? Prečítajte si môj príbeh: K sestrám saleziánkam som mala blízko už od jedenástich rokov. Ich stredisko bolo pre mňa ihriskom, miestom priateľstiev, dobrodružstiev  a nových skúseností. Obzvlášť blízke mi boli dve veci. Prvou z nich tábory, na ktorých sa dala aktívne spojiť zábava so službou mladším. A tým druhým, môjmu srdcu blízke spievanie. Náš detský omšový zbor  *100+1 Ovečka* mi otvoril bránu k naplneniu si svojho budúceho sna – začať sa spevu venovať naplno. Dnes študujem operný spev. Od dubnických saleziánok lietam a spievam po celom svete…
Nestačí? Saleziánky ma naučili správne si zvoliť svoje životné povolanie. Aj vďaka ich práci a hodnotám, ktoré mi vštepili do mladého srdca, dnes môžem so svojím manželom (členom ADMA – Združenia Márie Pomocnice) pracovať pre farnosť – venovať sa mladým, ale aj pomáhať starým a opusteným.“  (Katarína Strapko Porubanová s manželom Marekom)
 
Buďte preventívni – myslite na budúcnosť mladých! Vaše dve percentá rovnako ako pred rokom využijeme na prípravu mladých v povolaní a na vzdelávanie sestier. Ďakujeme, že nám darujete 2%! Stiahnete si ich tu.
 
Sestry saleziánky, ktoré na vás každý deň myslia v modlitbe