Keď neprší, aspoň kvapká

Ale keď kvapká sústavne a dlhý čas napustí sa celkom slušný objem. Nie, v Šamoríne nemáme veľa mladých….počtom. Nedá sa hovoriť o mega stredisku a masových akciách, ale máme niečo, čo stojí za zmienku.
 
Tých pár mladých ľudí, tak ako inde, sa vyskytuje skoro všade a vždy. Asi to poznáte. Točia sa na celoslovenských akciách, vyskytujú sa na rôznych oficiálnych stretnutiach, pripravujú akcie. Nie je to len o výdaji. Majú aj viacero prítokov – ponuka sprevádzania ktorú niektorí využívajú, odmenové výlety, nejaká tá chatovačka. To isté platí o stretkách. Malé skupinky, kde jedinec nezanikne, lebo  je vnímaný. Zatiaľ čo sú menšie dievčatá na stretku, mamičky sa v jednej miestnosti rozprávajú a modlia.
 
V nedeľu večer je telocvičňa. Chronicky známa skupina animátorov, ale pri tom ďalších 20 mladých z mesta, ktorých ten florbal naozaj baví sa so železnou pravidelnosťou vyskytnú v telocvični. Lebo ich to baví. Len taká malá kvapka, že vždy na konci im sestra povie večerné slovko, takže každú nedeľu zažijú okrem športu aj partiu, aj niečo na štýl don Bosca……malú vec pre život. Večerné slovko.
 
Nájdete aj skupinu dievčat, ktoré sa nevedia dočkať, kedy postúpia do tej partie, medzi starších animátorov. Tak sa pripravujú na animátorstvo….postupne, krokom, po kvapkách. Pozerajú časti filmu Don Bosco, robia interview s inými animátormi, plnia o dušu úlohy z Akcie animátor. Takže v našej komunite a našom stredisku to kvapká. Ale tých kvapiek je dosť a sú a majú svoju hustotu. Čo poviete?
 
Eva Rušinová